Staging lanes

Specifieke onderkuiping en opvangvloeren bij staging lanes, dat is zuiver maatwerk

Volgend project geeft perfect weer hoe we het liefst samenwerken met onze klanten.

Enkele maanden geleden contacteerde een industrieel bedrijf ons met de vraag of we bij Arivic een geschikte oplossing hadden voor dit probleem:

“Uit interne inspecties en audits blijkt dat de tijdelijke opslag op de staging lanes bij het vullen of uitladen van containers voor heel wat risico’s zorgt. VLAREM is niet helemaal duidelijk wat de voorschriften bij ‘tijdelijke’ opslag van gevaarlijke vloeistoffen betreft. Hoe interpreteren zij het woord ’tijdelijk’? Bedoelen ze 1 uur of 1 dag alvorens de vloeistoffen in en uit de magazijnrekken (die wel zijn ingekuipt) te worden gehaald?
Wat is jullie advies?”

Maatwerk: lekbakken in metaal

STAP 1: Luisteren en begrijpen hoe er gewerkt wordt
Na verschillende plaatsbezoeken en gesprekken met het magazijnpersoneel, konden we een goed beeld vormen  van het probleem en waren we in staat om een mogelijke oplossing aan te bieden. Een oplossing die bovendien intern op een draagvlak kan rekenen. We maakten een ontwerp in functie van typische variabelen die eigen zijn aan de activiteiten van het bedrijf in kwestie. We onderzochten onder meer deze specificaties: de afstand ten opzichte van de volgende staging lane, de draaicirkel van de heftrucks, de maximale belasting van de roosters, het maximale hoogteverschil en de hellingsgraad bij het oprijden van het platform.

STAP 2: Concept uitwerken, testen, optimaliseren
Het eerste concept bewees meteen dat we in de goede richting zaten. De extreme belasting maakte wel meteen duidelijk dat er enkele structurele aanpassingen doorgevoerd moesten worden, voornamelijk om de levensduur te garanderen op lange termijn.

STAP 3: Plaatsing en oplevering
De aangepaste versies van de vloerelementen werden op 1 dag geplaatst om het verlies van de beschikbare ruimte tot een minimum te beperken. Tegelijkertijd hebben we absorptiemateriaal in de lekbakken gelegd om de opkuis bij spills veel efficiënter en goedkoper te laten verlopen.

Let's Talk

Onze oplossingen hebben een positieve impact op de veiligheid van uw werknemers, maar evengoed op de efficiëntie en continuïteit van heel uw organisatie. Dit alles maakt dat preventie meer dan ooit een duurzame investering is in een gezond businessmodel.

Phone Created with Sketch.
+32 3 652 05 00
Mail Created with Sketch.
info@arivic.com
Cart Created with Sketch.
shop.arivic.com
Map Created with Sketch.
Melkerijstraat 38, 2900 Schoten
Antwerp, Belgium