Skimmers

Deze vorm van mechanische cleaning heeft de kleinste impact op de biotoop en kan in bepaalde productieprocessen helpen om de continuïteit te garanderen.

Door de jaren heen zijn we bij Arivic uitgegroeid tot de specialist in het plaatsen van oliekeerschermen en skimmers in en rond de Belgische havens.

Oliekeerschermen bieden de mogelijkheid om spills op het water in te dijken. Ze zorgen ervoor dat de verontreiniging niet verder kan wegvloeien. Eens de verontreiniging ingedamd is, kan een skimmer de gespilde verontreiniging opzuigen naar een extern reservoir of kunnen absorptiematerialen worden aangewend. We spreken dan van een louter mechanische opruiming. In een laatste fase wordt de resterende filmlaag verwijderd met een biologische olievlekverwijderaar.

Skimmen als 3de fase van spill management

Onder spill management erkennen wij 4 fases:

– preventie: opvangen van de spill aan de bron
– controle: indijken en zorgen dat de contaminatie niet uitbreidt
– skimmen en absorberen: 90% van de vervuiling kan mechanisch worden verwijderd
– cleaning: de laatste resten en filmlaag van de vervuiling wegnemen met biologische olievlekverwijderaars (Bioversal)

Op zoek naar de juiste skimmer voor uw situatie? Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken. Laat snel wat van u horen!

 

Let's Talk

Onze oplossingen hebben een positieve impact op de veiligheid van uw werknemers, maar evengoed op de efficiëntie en continuïteit van heel uw organisatie. Dit alles maakt dat preventie meer dan ooit een duurzame investering is in een gezond businessmodel.

Phone Created with Sketch.
+32 3 652 05 00
Mail Created with Sketch.
info@arivic.com
Cart Created with Sketch.
shop.arivic.com
Map Created with Sketch.
Melkerijstraat 38, 2900 Schoten
Antwerp, Belgium