Lekpreventie

Lekkages of spills meteen aan de bron opvangen? Daar zorgen onze lekbakken voor.

Spills, maar evenzeer kleine hoeveelheden gemorste vloeistof, leiden tot glibberige vloeren en een onveilige werkomgeving.

Lekpreventie is misschien wel de meest voor de hand liggende manier om vervuiling efficiënt te bestrijden. De bedoeling daarbij is om de spills al aan de bron op te vangen in een recipiënt. Afhankelijk van de toepassing zijn er verschillende vormen en maten van recipiënten beschikbaar.

Zelfs kleine hoeveelheden gemorste olie kunnen heel wat schade berokkenen aan zowel de natuur als de mensen op de werkvloer. Gemorste vloeistoffen zorgen voor glibberige vloeren en een onveilige werkomgeving.

Eén ding staat vast: de vervuiler betaalt voor het opruimen en de sanering.

Lekbakken als essentieel deel van uw werkvloer en magazijn

Bij de opslag van gevaarlijke stoffen moeten bedrijven de VLAREM II-wetgeving volgen. Dit besluit van de Vlaamse Regering (1 juni 1995) omvat algemene en sectorale bepalingen met betrekking tot milieuhygiëne en schrijft zowel emissie- en immissiebeperkende maatregelen voor. Zonder al te juridisch te worden: elk bedrijf is verplicht om alle mogelijke maatregelen te nemen om milieuverontreiniging te voorkomen. Concreet betekent dat dat u alle reservoirs van oliën en chemicaliën moet onderkuipen.

Voorbeelden van onderkuipingen zijn lekbakken, opvangvloeren, overmaatse vaten en mobiele opvangbakken.

 

 

Shop online

Bekijk alle lekbakken en rioolafdichters in onze webshop

Bezoek onze webshop

Lekbak kunstof IBC

Lekbak metaal

Vloerelementen

Rioolmatten

Enkele tevreden klanten die onze lekbakken gebruiken

Let's Talk

Onze oplossingen hebben een positieve impact op de veiligheid van uw werknemers, maar evengoed op de efficiëntie en continuïteit van heel uw organisatie. Dit alles maakt dat preventie meer dan ooit een duurzame investering is in een gezond businessmodel.

Phone Created with Sketch.
+32 3 652 05 00
Mail Created with Sketch.
info@arivic.com
Cart Created with Sketch.
shop.arivic.com
Map Created with Sketch.
Melkerijstraat 38, 2900 Schoten
Antwerp, Belgium