Spill response Haven Van Antwerpen

Arivic voorziet Brabo Maritime Services van alle oliekeerschermen, skimmers en absorptieslangen om de bestrijding van watergebonden oliecalamiteiten in het Antwerpse havengebied voor haar rekening te nemen.

Contacteer ons

Brabo Cleaning Company werd aangesteld om elke verontreiniging op het wateroppervlak snel en mechanisch te verwijderen.
Het bedrijf heeft daarvoor de nodige investeringen gedaan. Zo blijft het gebruikte materiaal permanent in topconditie en kan er bij elke spill snel en efficiënt worden opgetreden. Eén telefoontje is voldoende om met een vloot van gespecialiseerde schepen uit te rukken.

Meer dan 3.500 meter oliekeerscherm

Het team van Arivic heeft meer dan 3.500 meter oliekeerschermen geleverd aan de vaartuigen aan Brabo Cleaning Company. Daarnaast werd er gekozen om ook met vaste opstellingen te werken aan de sluizen om een snelle interventie te garanderen. De vloot werd uitgerust met diverse types van skimmers (mechanische verwijdering) en absorptiemateriaal om de calamiteiten snel in te dijken en meteen ook te gaan absorberen.

Meer over Brabo

In opdracht van het Antwerpse Havenbedrijf is Brabo verantwoordelijk voor het beloodsen van zeeschepen alsook het aan- en afmeren van schepen in de Haven. Het steeds groeiende scheepvaartverkeer en de steeds groter wordende zeeschepen vragen het uiterste van de specialisatie, expertise en ervaring van Brabo. Dankzij deze jarenlange ervaring en knowhow kan Brabo hieraan tegemoetkomen, zelfs buiten de Antwerpse haven. Daarnaast ontwikkelen zij zich als een polyvalente dienstverlener en vanaf 1 januari 2015 dus ook op vlak van milieu. Meer info op www.brabo.com

Hoe calamiteiten melden ?

Elke havengebruiker die een pollutie van het oppervlaktewater veroorzaakt of vaststelt, moet deze melden aan de Havenkapiteinsdienst van het Havenbedrijf. Hiervoor maakt de Haven gebruik van het centraal meldpunt ‘dokmeester werkleider’, via onderstaande contactgegevens. Meer info via de website van Portofantwerp hier.

Contactgegevens

Havenkapiteinsdienst – Centraal meldpunt
Blauw Hoefstraat 11, Kaai 602 – 2040 Antwerpen
Dokmeester werkleider (24/7 – centraal meldpunt)

+32 3 229 67 33
VHF kanaal 63

 

Elke oliecalamiteit is anders. Je moet dus geval per geval bekijken en overleggen wat de beste oplossing en approach is.

Alfons Verschaeren - Hoofdcoördinator cleaning activiteiten

Voordelen

Sinds begin 2014 heeft Arivic een langdurige en duurzame samenwerking opgestart met Brabo om de beste dienstverlening aan de Haven van Antwerpen te kunnen garanderen.

Word ook partner
  • Expertise van Arivic bij bepalen welke types skimmers en oliekeerschermen in hun vloot best werd opgenomen
  • 24/7 aanspraak op strategische voorraad van absorptiemateriaal bij grote spills
  • Persoonlijke service en regelmatige opleidingen inzake spill management
  • Spoedleveringen binnen de 4 uur op gelijk welke plek in de Antwerpse Haven

Let's Talk

Onze oplossingen hebben een positieve impact op de veiligheid van uw werknemers, maar evengoed op de efficiëntie en continuïteit van heel uw organisatie. Dit alles maakt dat preventie meer dan ooit een duurzame investering is in een gezond businessmodel.

Phone Created with Sketch.
+32 3 652 05 00
Mail Created with Sketch.
info@arivic.com
Cart Created with Sketch.
shop.arivic.com
Map Created with Sketch.
Melkerijstraat 38, 2900 Schoten
Antwerp, Belgium
Contact