Spill response Haven Van Antwerpen

Arivic levert oliekeerschermen, skimmers en absorptieslangen aan Brabo Maritime Services om de bestrijding van watergebonden oliecalamiteiten in het Antwerpse havengebied voor haar rekening te nemen.

Contacteer ons

Brabo Cleaning Company werd aangesteld om elke verontreiniging op het wateroppervlak snel en mechanisch te verwijderen.

Het bedrijf heeft daarvoor de nodige investeringen gedaan. Zo blijft het gebruikte materiaal permanent in topconditie en kan er bij elke spill snel en efficiënt worden opgetreden. Eén telefoontje is voldoende om met een vloot van gespecialiseerde schepen uit te rukken.

Meer dan 3.500 meter oliekeerschermen

Het team van Arivic heeft meer dan 3.500 meter oliekeerschermen geleverd aan de vaartuigen van Brabo Cleaning Company. Daarnaast werd er gekozen om aan de sluizen ook met vaste opstellingen te werken om snelle interventies te garanderen. De vloot werd uitgerust met diverse types van skimmers (mechanische verwijdering) en absorptiemateriaal om de calamiteiten snel in te dijken en meteen ook te gaan absorberen.

Meer over Brabo

In opdracht van het Antwerpse Havenbedrijf is Brabo verantwoordelijk voor het beloodsen van zeeschepen en het aan- en afmeren van schepen in de Haven. Het steeds groeiende scheepvaartverkeer en de steeds groter wordende zeeschepen vragen het uiterste van de specialisatie, expertise en ervaring van Brabo. Dankzij de jarenlange ervaring en knowhow lukt het Brabo, zelfs buiten de Antwerpse haven. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf zich als een polyvalente dienstverlener en vanaf 1 januari 2015 dus ook op vlak van milieu. Meer info op www.brabo.com

Hoe calamiteiten melden ?

Elke havengebruiker die een pollutie van het oppervlaktewater veroorzaakt of vaststelt, moet die melden aan de Havenkapiteinsdienst van het Havenbedrijf. Hiervoor maakt de Haven gebruik van het centraal meldpunt ‘dokmeester werkleider’, via onderstaande contactgegevens. Meer info via de website van Port of Antwerp.

Contactgegevens

Havenkapiteinsdienst – Centraal meldpunt
Blauw Hoefstraat 11, Kaai 602 – 2040 Antwerpen
Dokmeester werkleider (24/7 – centraal meldpunt)

+32 3 229 67 33
VHF kanaal 63

 

Elke oliecalamiteit is anders. Je moet dus geval per geval bekijken en overleggen wat de beste oplossing en aanpak is.

Andres Iraheta - Hoofdcoördinator cleaning activiteiten

Voordelen

Sinds begin 2014 hebben we bij Arivic een langdurige en duurzame samenwerking met Brabo om de beste dienstverlening aan de Haven van Antwerpen te kunnen garanderen.

Maak een afspraak
  • Expertise van Arivic bij het bepalen welke skimmers of oliekeerschermen in hun vloot het best werd opgenomen
  • 24/7 aanspraak op strategische voorraad van absorptiemateriaal bij grote spills
  • Persoonlijke service en regelmatige opleidingen inzake spill management
  • Spoedleveringen binnen de 4 uur op gelijk welke plek in de Antwerpse Haven

Let's Talk

Onze oplossingen hebben een positieve impact op de veiligheid van uw werknemers, maar evengoed op de efficiëntie en continuïteit van heel uw organisatie. Dit alles maakt dat preventie meer dan ooit een duurzame investering is in een gezond businessmodel.

Phone Created with Sketch.
+32 3 652 05 00
Mail Created with Sketch.
info@arivic.com
Cart Created with Sketch.
shop.arivic.com
Map Created with Sketch.
Melkerijstraat 38, 2900 Schoten
Antwerp, Belgium