Arivic haalt alles uit de (milieu)kast

Het correct opbergen van brandbare en gevaarlijke vloeistoffen/goederen vereist kennis van zaken. Als ervaren partner staan wij je van begin tot einde bij zodat we de meest geschikte oplossing voor jouw organisatie vinden. Hiermee houden we rekening met het wettelijk kader, maar ook met tal van andere zaken zoals het gebruiksgemak, het optimaal benutten van de beschikbare ruimte en de prijs-kwaliteitsverhouding.

Een preventieve aanpak voor minder risico’s

Een brandwerende milieukast is een preventieve voorzorgsmaatregel om de risico’s bij opslag van gevaarlijke en brandbare producten te beperken. Het zorgt voor een veilige werkomgeving die voldoet aan de richtlijnen met betrekking tot het bewaren van brandbare producten.

Brandwerende milieukast onder de loep

Recent leverden we nog een brandwerende milieukast op maat bij één van onze klanten. We zetten de belangrijkste kenmerken op een rij:

  • De opslagkast is ten minste 60 minuten brandwerend in beide expositierichtingen conform de normen (NEN 6069 & EN 13501-2) en heeft daarmee de classificatie REI60.
  • De kast biedt opslagruimte voor 8 IBC containers, 12 europallets of 8 chemie pallets.
  • De opslagruimte werd voorzien een lekbak -die vloeistofdicht gelast en getest werd- zoals de Vlarem milieuregelgeving vereist.
  • De deuren sluiten automatisch bij brand en zijn ten minste 60 minuten (REI 60) brandwerend. De schuifdeur voldoet aan de Europese norm (Europese klasse EI1 en is bovendien plaats besparend. In de deurnaden werden opschuimende strips geplaatst die bij brand activeren.
  • De beplating van de omkasting is vervaardigd uit thermisch verzinkt staal (90 minuten brandwerend volgens NEN 6069) en kan opgeleverd worden in een RAL-kleur naar keuze.
  • De bergruimte beschikt ook over een rookmelder en besturingseenheid, een stroomaansluiting en centrale brandwerende ventilatieroosters (G8H-2020 G1-2020 (2)).

Kennis van regelgeving en aandacht voor specifieke noden

Wij gaan steeds voor een duurzame en doeltreffende oplossing. Onze maatwerk milieukasten worden zowel samengesteld op basis van de nodige reglementaire eisen als op basis van individuele en specifieke noden van de klant.

Arivic, jouw partner van A tot Z bij spill management. 

Let's Talk

Onze oplossingen hebben een positieve impact op de veiligheid van uw werknemers, maar evengoed op de efficiëntie en continuïteit van heel uw organisatie. Dit alles maakt dat preventie meer dan ooit een duurzame investering is in een gezond businessmodel.

Phone Created with Sketch.
+32 3 652 05 00
Mail Created with Sketch.
info@arivic.com
Cart Created with Sketch.
shop.arivic.com
Map Created with Sketch.
Melkerijstraat 38, 2900 Schoten
Antwerp, Belgium