+32 3 652 05 00

Korrels vs absorptiemateriaal

Gebruik ik wel degelijk het juiste product om een bepaald type spill te bestrijden?
Arivic

Absorptiemateriaal of korrels? Wanneer wat gebruiken …

Het leveren van zowel absorptiemateriaal als korrels is al jaren een zeer belangrijk gedeelte van onze kernactiviteit. Het is voor vele van onze klanten een dagdagelijks hulpmiddel om zowel kleine als grote spills onder controle te houden.

We zien de laatste jaren een duidelijke shift van controle naar preventie of het ‘pro-actief omgaan met morsingen’. Werken met absorptiemateriaal of sorbents biedt heel wat voordelen ten opzicht van de klassieke opruimacties met behulp van zand, korrels, vodden of zelfs oude T-shirts.

Wanneer korrels gebruiken?

Er zijn uiteraard een heleboel situaties waarbij korrels het meest efficiënt kunnen worden ingezet als bestrijdingsmiddel. Denk dan vooral aan olie- of benzinesporen op de openbare weg. Heel wat brandweerkorpsen in Vlaanderen en Wallonië gebruiken onze kwaliteitsvolle korrels omwille van hun veelzijdigheid bij interventies. Korrels (en zeker onze fijnste korrelgrootte) hebben de eigenschap om de heel fijne laagjes van oliesporen ook op oneffen ondergrond zoals beton of asfalt te kunnen opnemen. Ook wordt meteen het slipgevaar bij zulke spills teniet gedaan.

 

Hou wel rekening met een hoge kost voor afvalverwerking !

Hieronder ziet u een rekenvoorbeeld waarom korrels veel duurder zijn dan absorptiemateriaal.
Naast de aankoop van de producten, is ook de afvalverwerkingskost een zeer belangrijke factor die in de totale vergelijking dient te worden opgenomen. Uw totale kost is stopt niet bij de aankoop!

 

Screen Shot 2017-11-02 at 15.51.48

Absorptiemateriaal om pro-actief aan de slag te gaan

Het grote verschil met korrels zit in de pro-actieve benadering van een spill. Vroeger wachtte men tot de spill of lekkage gebeurde en men ging pas dan op zoek naar een oplossing. Ervaring leert ons dat er dan meestal korrels of vodden op de spill werden gegooid. Het opruimen werd liefst uitgesteld tot een volgende shift of persoon zich hiermee kon bezighouden.

Het preventief leggen van sorbents onder vorm van doeken, matten, kussens of vatendeksels op spill-gevoelige plekken resulteert meteen in optimalisatie van :

  • tijdsverlies bij een spill
  • zichtbaarheid (gebruik gele sorbents om dit aan te geven)
  • veiligheid
  • opruimkost
  • veel minder stoffig/vuil dan korrels, beter voor uw machines !

Onze sorbents zijn beschikbaar in 3 kleuren !

WIT GRIJS GEEL

Absorbeert enkel koolwaterstoffen

+ waterafstotend

Absorbeert alle vloeistoffen

+ chemicaliën

Absorbeert alle vloeistoffen

+ chemicaliën

Ook buiten te gebruiken bij regenweer

Best binnen of overdekt te gebruiken

Best binnen of overdekt te gebruiken

WEL op water

NIET op water

NIET op water

 Arivic staat garant voor de beste prijs/kwaliteit

Gezien onze jarenlange expertise in deze markt weten we dat de kwaliteit een enorme invloed heeft op de opnamecapaciteit van deze soort absorptiematerialen. Er wordt immers heel makkelijk gespeeld met verschillende lagere grammages om de prijzen te drukken. Onze mensen zijn erop getraind om steevast de kwaliteit te controleren bij de verschillende fabricatieprocessen, enkel dan kunnen wij de kwaliteit blijven garanderen op lange termijn.

Levering steeds uit voorraad

Het spreekt voor zich dat de snelheid van levering bij deze producten van uiterst belang is. Samen met onze klanten kunnen wij zowel zorgen voor een periodieke levering ter aanvulling van de eigen reserves alsook spoedleveringen (binnen de 2h doorheen België) uitvoeren de dag zelf.

 

Bezorg mij een offerte !