Arivic

Protecting you & the environment since 1996
arivic

20 jaar Arivic

Op 25 april 2016 bestaat Arivic 20 jaar.
Een serieuze mijlpaal in de geschiedenis van Arivic, een gebeurtenis waar we heel trots op zijn.
De voorbije 20 jaar zijn voor ons een geweldige ervaring geweest waarin we tevreden kunnen terugblikken op de vele verwezenlijkingen die we samen met onze klanten en partners hebben weten te realiseren.

Arivic als pionier

In 1996 achtten wij – Rita De Smedt en Vicky Buyck – de tijd rijp om een bedrijf op te richten met een heel duidelijke positionering, namelijk industriële en maritieme spelers helpen spills sneller en efficiënter onder controle te krijgen. Het in twijfel trekken van ingeburgerde werkwijzen en tradities zoals het gebruik van de klassieke korrels, vodden en milieu-onvriendelijke dispergeermiddelen en onze voorstellen tot het overschakelen naar slimmere alternatieven zoals polypropyleen absorptie materiaal was geen evidente boodschap. Met veel overtuiging hebben wij toen beslist dat het onze taak was om deze boodschap toch te blijven brengen… met groot succes nu blijkt.

Naast pionieren met een nieuw verhaal hebben we meermaals ook compleet nieuwe producten en toepassingen weten te introduceren die toen nog volledig onbekend waren voor bedrijven in België. Innovatie is zo een typische eigenschap geworden van Arivic, onze klanten verwachten steevast dat wij met innovatieve oplossingen naar hen toe blijven komen zodat we samen de veiligheid van hun mensen én activiteiten steeds verder optimaliseren.

Van ‘controle’ naar preventie

Weet dat in 1996 de noodzaak naar een echt preventief beleid zo goed als onbestaande was, de interne policies waren eerder opgesteld om de spills zo snel mogelijk onder ‘controle’ te krijgen wat in veel gevallen simpelweg betekende ‘uit het zicht halen’. Tegenwoordig zijn we het er allemaal over eens dat een preventief beleid veel veiliger en zelfs goedkoper blijkt dan een reactief beleid. Wij zijn dan ook héél blij dat we ons verhaal na 20 jaar nog steeds met dezelfde passie kunnen blijven vertellen.

Onze missie is duidelijker dan ooit : wij beschermen uw bedrijf, uw mensen én onze omgeving tegen de risico’s die gepaard gaan met olie en chemicaliën spills, zowel op het land als op het water.

Tailor-made

Het gevolg van de evolutie naar ‘spill preventie’ is dat de sorbents meer evolueren naar een commodity en dus ‘prijsproduct’. Deze trend is al een tijd aan de gang en counteren wij door naast het leveren van enkel producten ook echt mee te denken met onze klanten. Samen met hen evalueren we de situatie grondig alvorens we een voorstel maken. We zien steeds meer dat de verkeerde producten worden gebruikt voor een specifiek type spill, iets wat we enorm betreuren en soms tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Naast een persoonlijke service gaan wij steeds meer over tot het leveren van volledig op maat gemaakte oplossingen. Bij Arivic kan u uw spill-kits bijvoorbeeld volledig zelf samen stellen zodat een optimale reactie kan gegeven worden op uw specifieke calamiteit. Wij zijn ervan overtuigd dat we nog meer gaan evolueren naar maatwerk en unieke oplossingen

Graag bedanken wij iedereen die de voorbije jaren mee heeft gewerkt aan het succes en de groei van ons bedrijf.
Tot binnenkort.

Rita & Vicky