+32 3 652 05 00

Arivic en Brabo bundelen de krachten.

Arivic voorziet Brabo van materiaal voor de bestrijding van (olie)spills in de Antwerpse haven.

Sinds begin 2015 heeft Arivic een langdurige en duurzame samenwerking opgestart met Brabo Cleaning Company.
Deze dochterfirma van het bekende Brabo Loodswezen heeft de tender binnengehaald om de volgende jaren in de Antwerpse Haven de bestrijding van alle watergebonden (olie)calamiteiten in het Antwerpse Havengebied op zich te nemen. Brabo heeft in functie van het bestek komende van het Havenbedrijf beslist te investeren in hoogwaardig materiaal om hun taak efficiënt te kunnen uitvoeren. In nauw overleg met Arivic werd er geopteerd om in hun vloot 2 multifunctionele vaartuigen te maken die bij spills in eerste instantie de olievlekken zullen indijken om deze vervolgens mechanisch van het wateroppervlak te kunnen reinigen. Buiten deze vaartuigen is er een optie om een speciale constructie met veegarmen te hanteren die de olie naar het midden zal leiden waar de skimmer zijn werk doet. Onderstaande foto’s geven een detail weer van deze constructie.

Over Brabo

In opdracht van het Antwerpse Havenbedrijf is Brabo verantwoordelijk voor het beloodsen van zeeschepen alsook het meren en ontmeren van schepen in de Haven.
Het steeds drukker wordende scheepvaartverkeer en de steeds groter wordende zeeschepen vragen het uiterste van de specialisatie, expertise en ervaring van Brabo. Dankzij deze jarenlange ervaring en knowhow kan Brabo hieraan tegemoetkomen, zelfs buiten de Antwerpse haven. Daarnaast ontwikkelen zij zich als een polyvalente dienstverlener en vanaf 1 januari 2015 dus ook op vlak van milieu. Meer info op www.brabo.com

Hoe calamiteiten melden ?

Elke havengebruiker die een pollutie van het oppervlaktewater veroorzaakt of vast stelt, moet deze melden aan de Havenkapiteinsdienst van het Havenbedrijf. Hiervoor maakt de Haven gebruik van het centraal meldpunt ‘dokmeester werkleider’, via onderstaande contactgegevens. Meer info via de website van Portofantwerp hier.

Havenkapiteinsdienst – Centraal meldpunt
Dokmeester werkleider (24/7 – centraal meldpunt)
0032 3 229 67 33

VHF kanaal 63
Blauw Hoefstraat 11, Kaai 602
2040 Antwerpen