+32 3 652 05 00

Wat zijn sorbents?

Kom hier mee te weten over de werking van onze specifieke absorptiematerialen.

Wat zijn sorbents?

Sorbents vormen mee de kern van het aanbod van Arivic inzake spill preventie en spill controle.
Onze sorbents zijn vervaardigd uit hoogwaardig polypropyleen dat eerst gesmolten wordt en nadien machinaal  ‘geblazen’ tot een vezelige en gesponnen structuur. In tegenstelling tot een klassieke poetsdoek heeft een sorbent een veel hogere adsorptiecapaciteit. Deze hogere adsorptiecapaciteit zorgt niet alleen voor een efficiëntere opruiming van lekkages en calamiteiten maar tevens ook voor een verminderde afvalkost. Het gebruiken van sorbents beschermt de mensen in uw bedrijf maar ook de kostbare apparatuur en machinerie.

Adsorptie vs absorptie

Sorbents zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen :
– witte uitvoering : neemt alleen olie en koolwaterstoffen op, adsorberend
– grijze uitvoering : neemt alle vloeistoffen op, universeel adsorberend

Het is belangrijk om de juiste sorbent in de juiste omgeving te gebruiken. De witte uitvoering is uiterst geschikt voor het opvangen van olie op het water. Gezien deze sorbent water afstoot drijft hij op het wateroppervlak, zelfs wanneer deze volledig verzadigd is met olie.
De grijze sorbents worden vooral gebruikt in een binnen omgeving, ze adsorberen alle vloeistoffen en dus ook chemicaliën.

Het polypropyleen kan in verschillende vormen geblazen worden afhankelijk van de situatie waarin ze worden gebruikt. Onze sorbents zijn te verkrijgen onder vorm van doeken, rollen, slangen, kussens, microvezels, soc’s en vatdeksels.
In hun verschillende vormen kunnen deze dus dienst doen als poetsdoek, als hulpmiddel bij onderhoudswerken, als vloermat onder (mogelijk) lekkende machines en apparatuur maar uiteraard ook als barrière bij het indammen van calamiteiten.

Als besluit kunnen we stellen dat sorbents mee het pad effenen naar een hogere veiligheid op de werkvloer, een hogere productiviteit en dit tegen een goedkopere prijs dan de klassieke reinigingsmethodes.

Bezorg mij een offerte !